Velkommen Gjest | Logg inn

Roberts Radio i England har produsert radioapparater siden 1932!

 

Den 22. oktober 1932 flyttet Harry Roberts og hans kollega Leslie Bidmead inn i Hills Place for å konsentrere seg om å utvikle bærbare radioer. De adopterte en filosofi som Harry hadde plukket opp fra sin far: Lag et toppkvalitets produkt og selg det til toppkvalitets kunder.
 


t. v. Earls Court 1956 med demonstrasjon av Roberts radio. t. h. I Moskva med Roberts radio 1961 for "Brittish Fair Trade".


Pågangsmot
Det første av disse målene var primært Leslie's ansvar, det andre helt og holdent Harry's. Han manglet totalt direkte aksess til sine ønskede kunder, men manglet ingenting når det kom til selvsikkerhet. Han tok med en radio til Harrods og spurte om å få snakke med pianoavdelingens innkjøper, som på den tiden håndterte slikt.
 

Det sier mye om Harry’s personlighet at han, knapt i starten av 20-årene, overtalte innkjøperen til å høre en demonstrasjon av prøven han hadde med, og også mye om Leslie’s design, at Harry forlot butikken med en bestilling på et halvt dusin radioer, og slik begynte et svært fruktbart samarbeid. Bestillinger fra andre ledende butikker fulgte, og det lille selskapet var i gang for fullt.
 

Kongehuset Windsor
Mest kjent er de for sitt samarbeid med det britiske kongehuset Windsor i England siden 1940, hvor alle i familien – fra dronningen til barnebarn og oldebarn – eier en Roberts radio. Hver gang et nytt medlem av kongefamilien blir født lager Roberts en helt egen spesiell rosa eller lyseblå versjon som barnet får i gave. Det samme gjelder ved konfirmasjon og bryllup.
 

I England har de en ledende markedsposisjon med over 30% markedsandel, og markedsføres bl.a. av John Lewis, Dixon, Argos m.fl. Radioene er kjent for sin gode og klare lyd, samt enestående mottak. Enkelheten med knapper og display gjør at alle kan bruke den – både gammel og ung!
 

Ny tid og teknologi
De siste årene har de hatt stor suksess med Roberts Revival serien. Bygd i retro 50-talls stil med trekasse kledd i kunstlær med både strøm og batteridrift gjør disse radioene til et selvklart tilbehør på stranden, båten, utflukten, kjøkkenet, soverommet, badet eller stuen hjemme. Selv om den har “old fashion look” er denne radioen hypermoderne og finnes både som DAB/FM og INTERNETT/SPOTIFY/DAB/FM variant. Den nye Uno og iStream3-serien fortsetter trenden med stilig design og den nyeste teknologien.
 

Ikke bare har Roberts Radio satt sitt preg på Storbritannias radioindustri og all dens utvikling i snart 90 år, men har spredd sine vinger til det internasjonale marked hvor salget øker. For fremtiden vil Roberts utvilsomt fortsette som en ambassadør for digital radio. Se hele utvalget her!